Trei tineri de origine română, dați dispăruți în Italia, după ce au fost luaţi de apele unui râu ieşit din matcă

Realizator: Laurențiu Văduva – Trei tineri de origine română, un băiat şi două fete, sunt daţi dispăruţi, în Italia, după ce au fost luaţi de apele unui râu ieşit din matcă. Ei au apucat să ceară ajutor prin telefon când se aflau pe o mică insulă, iar apa creştea rapid, ne-a transmis corespondenta RRA Elena Postelnicu.

Reporter: Cei trei prieteni au vrut să se plimbe în aer liber și să facă niște fotografii împreună. Fără să țină cont de alerta de cod galben de ploi care persistă de mai multe zile în regiune, au ales să meargă pentru câteva ore pe așa-numita plajă Premariacco. În zonă există mai multe panouri cu interdicția de a face baie, fiind pericol de înec. Principalele riscuri sunt legate tocmai de inundațiile bruște ale râului și de faptul că în unele părți, cursul de apă traversează defileuri, unde viteza curentului crește brusc. Numeroase persoane se aflau pe podul de peste rău și au asistat neputincioase la scena dramatică în care cei trei, care pentru a rămâne în picioare pentru mai multe minute au stat îmbrățișați, depășiţi de curent și-au dat drumul în încercarea de a se agăța de frânghia întinsă de pompieri, însă fără să reușească.

Realizator: Ministerul român de Externe încă nu are confirmarea oficială privind cetăţenia celor trei tineri, dar Consulatul român ţine legătura cu autorităţile italiene, operaţiunile de căutare şi procedurile de identificare fiind în curs de desfăşurare./geftene/schelaru

RADOR RADIO ROMÂNIA – 1 iunie