Este posibil ca oamenii de ştiinţă să fi descoperit o modalitate de a face consumul de ciocolată mult mai sănătos. Ciocolata este făcută din boabe de cacao, prin extragerea untului de cacao, iar o mare parte din fructul în sine nu este folosită. Cercetători din Zürich au verificat dacă se poate folosi o parte mai mare din fruct, în scopul de a face produsul final, ciocolata, mult mai sănătos. Oamenii de ştiinţă au decis să colaboreze cu compania elveţiană de ciocolată Felchlin pentru a dezvolta o reţetă nouă şi îmbunătăţită, în scopul de a folosi mai mult miezul fructului, deoarece adaugă mai multe fibre la produsul final şi reduce cantitatea de grăsimi saturate. Cercetătorii susţin că, prin noua reţetă, nivelul zahărului din sânge nu va creşte brusc, aşa cum se întâmplă de obicei, şi va regla activitatea ficatului. Toate acestea ar putea reduce riscurile de boli cardiovasculare. Pentru a elabora o nouă reţetă, experţii au încercat să proceseze boabele de cacao cu pulpa fructului pentru a crea o substanţă asemănătoare unui gel. Ei au descoperit că aceasta este foarte dulce, ceea ce înseamnă că poate înlocui zahărul pudră obişnuit care se foloseşte de obicei în ciocolată./ddaniela
(www.dariknews.bg – 31 mai)