Cod galben de instabilitate atmosferică pentru toată ţara

„Radiojurnal” – Realizator: Laurenţiu Văduva – Ne aşteaptă o zi și o noapte cu ploi torențiale, furtuni și intensificări ale vântului. Este cod galben de instabilitate atmosferică pentru toată țara, cu excepția județelor din extremitatea de est a teritoriului.
Constanța Vâlciu, meteorolog: Până la noapte, la ora 3:00, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, pe arii restrânse, vijelii și grindină. În intervale scurte timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 20-25 l/m² și izolat de peste 30-40 l/m².
Realizator: Iar în cea de-a doua parte a zilei fenomenele vor crește în intensitate în mai multe zone.
Constanţa Vâlciu: Mai este valabil și un cod portocaliu de la ora 15:00 până la noapte, la ora 3:00, pentru zonele din Banat, Crișana, cea mai mare parte a Transilvaniei și a Olteniei și nord-vestul Munteniei, unde vor fi intensificări ale vântului cu rafale în general de 60-80 km/h, vijelii, grindină de medii și posibil mari dimensiuni, averse torențiale și frecvente descărcări electrice. În intervale scurte de timp, de unu-trei ore, sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 30-40 l/m² și izolat de peste 50-60 l/m².
Realizator: Este și risc de inundații până mâine la prânz pe râuri din 15 bazine hidrografice din Transilvania și Oltenia. Fenomenele hidrologice se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mari pe unele râuri mici din județele Cluj, Bihor, Alba, Arad, Hunedoara și Timiș./RADOR RADIO ROMÂNIA/lcoman/asalar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (3 iunie)