Ministerul Sănătății a finalizat normele de colectare a medicamentelor expirate provenite de la populație

Ministerul Sănătății a finalizat normele de colectare a medicamentelor expirate provenite de la populație. Ministrul de resort, Alexandru Rafila, a declarat astăzi la Bistrița că în cel mult două luni toate spitalele vor pune în practică noile reglementări, care vizează și decontarea costurilor pentru eliminarea acestor substanțe.
Alexandru Rafila: Am elaborat un ordin privind aceste medicamente expirate. Este reglementat modul de distrugere a acestora, inclusiv partea de finanțare, care e mai mult simbolică, dar trebuie și ea reglementată – adică costurile legate de distrugerea medicamentelor expirate. Nu sunt niște costuri ieșite din comun, pentru că discutăm de maxim zeci de kilograme de medicamente pe care trebuie să le distrugă un spital, deci nu e vorba despre costuri foarte mari. Se face prin incinerare.
Realizator: Potrivit legii, fiecare unitate medicală de stat sau privată are obligația de a colecta medicamentele expirate de la populație./RADOR RADIO ROMÂNIA/adumitrache/cvanatoru