Guvernul face o analiză cu privire la preţurile alimentelor de bază ale producătorilor români

Guvernul face o analiză cu privire la preţurile alimentelor de bază ale producătorilor români, în vederea unei posibile noi plafonări. Premierul Marcel Ciolacu a precizat că autorităţile discută deja cu producătorii pentru a vedea dacă unele alimente autohtone au adaosuri exagerate, astfel încât să ajungă să fie mai scumpe decât unele similare din import. O eventuală intervenţie a Executivului va viza preţul la raft – a spus Marcel Ciolacu, fără a preciza, însă, un termen pentru intrarea în vigoare a unei posibile plafonări a adaosului comercial la alimentele româneşti.
Marcel Ciolacu: Noi vorbim de producătorii din România. Sub nicio formă nu intervenim iarăși pe tot lanțul, rămânem numai la produsele de bază. Noi vorbim de produsul final. Ați văzut că am venit pe INVESTALIM și pe materiale de construcții, la fel am avut ghidurile făcute în momentul acesta pentru măriri de producție. Următoarele ghiduri vor fi cei care folosesc materia primă din România; la fel și la industria alimentară, cât și la materialele de construcții. Aceeași abordare este și cu prețurile. Se face o analiză dacă sunt excese cu adaosuri foarte mari la produsele românești, astfel încât produsele din import să aibă un preț mai mic.
Realizator: Şi Senatul va relua, săptămâna aceasta, discuţiile privind problemele semnalate de unii producători români de alimente, care acuză că sunt descurajaţi de anumite reţele de magazine, care le-au scos, în mod nejustificat, produsele de la vânzare. Producătorii români din domeniu mai susţin că au existat şi încercări de a-i obliga să-şi reducă preţurile pentru ca vânzătorii în cauză să-şi poată menţine adaosurile comerciale ridicate./RADOR RADIO ROMÂNIA/denisse

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI (4 iunie)