Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a avut o convorbire telefonică cu omologul său israelian

RADOR RADIO ROMÂNIA (8 iunie) – Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a avut vineri o convorbire telefonică cu omologul său israelian, Israel Katz, a informat Ministerul rus de Externe.
‘A fost efectuat un schimb de opinii asupra situației din Orientul Mijlociu, cu accent pe situația din zona de conflict israeliano-palestiniană, în lumina operațiunii militare în desfășurare în Fâșia Gaza, escaladării tensiunii în Cisiordania și în zona de frontieră israeliano-libaneză. Partea rusă a subliniat necesitatea încheierii operațiunilor militare și a asigurării unor condiții adecvate pentru furnizarea de asistență umanitară urgentă tuturor celor care au nevoie’, se precizează în comunicatul de presă al MAE rus.
‘S-a acordat o atenție deosebită problemei eliberării cetățenilor ruși aflaţi în Fâșia Gaza. A fost confirmată importanța continuării eforturilor de salvare a tuturor ostaticilor’, se mai precizează în comunicatul MAE rus. De asemenea, miniștrii au discutat despre unele probleme de actualitate de pe agenda bilaterală.

(www.interfax.ru – 7 iunie, ora 20:18)/vdraguta/asalar