Reacţiile politicienilor după anunţarea rezultatelor sondajului realizat la ieşirea de la urne

Realizator: Ciprian Sasu – Reacţiile politicienilor după anunţarea rezultatelor sondajului realizat la ieşirea de la urne, într-o sinteză de Iulia Gherman.

Reporter: Președintele PSD Marcel Ciolacu a mulțumit românilor pentru votul și încrederea acordate și a subliniat că rezultatele obținute de social-democrați sunt mai bune la nivel național decât cele din 2020.

Marcel Ciolacu: Votul a confirmat că am guvernat bine într-o perioadă complicată, iar măsurile luate de Partidul Social Democrat la guvernare au fost apreciate de către români. Vom avea mai multe consilii județene, mai mulți primari.

Reporter: La rândul său, liderul PNL Nicolas Ciucă a făcut apel la unitate şi stabilitate şi a spus că rezultatele obţinute la alegerile europarlamentare reprezintă o victorie a românilor.

Nicolae Ciucă: Le mulţumesc celor 54% dintre românii care au ieşit la vot pentru că au optat pentru valorile europene. Angajamentul nostru este acela de a nu dezamăgi alegătorii şi a continua să construiască şi să dezvolte comunităţile.

Reporter: Din partea Alianţei Dreapta Unită, preşedintele USR Cătălin Drulă.

Cătălin Drulă: Românii s-au mobilizat și suntem optimiști și le vom apăra votul. Aceste alegeri din 9 iunie sunt doar un pas, doar o bătălie din acest război pe care l-au declanșat împotriva României cei de la putere.

Reporter: 9 iunie a fost o zi istorică pentru AUR, a declarat liderul partidului, George Simion.

George Simion: Aproape două milioane de români au avut încredere și au pus ştampila pe AUR. Suntem la un pas de un scor istoric: dublarea rezultatului din 2020.

Reporter: Președintele UDMR Kelemen Hunor consideră că a fost cea mai dificilă campanie electorală, cu o mobilizare foarte mare pentru fiecare partid. El spune că de foarte mult timp Uniunea Democrată Maghiară din România nu a avut așa de multe voturi și speră că acestea vor asigura pragul electoral necesar de 5% pentru ca UDMR să intre în Parlamentul European./RADOR RADIO ROMÂNIA/csimion