Vladimir Putin: Ziua Rusiei ar trebui sărbătorită ca un simbol al continuității istoriei sale de o mie de ani

Președintele Rusiei a reiterat faptul că poporul rus a depășit întotdeauna ”toate dificultățile, obstacolele și adversitățile, a creat și sporit măreția Patriei”. Ziua Rusiei ar trebui sărbătorită ca fiind un simbol al inviolabilității și continuității statalităţii Federației Ruse, a subliniat preşedintele rus, Vladimir Putin, la ceremonia de acordare de premii şi înalte distincţii de stat a Premiului Eroii Muncii pentru anul 2023.
Aceasta este o sărbătoare în onoarea patriei noastre”, astfel a descris președintele Putin Ziua Naţională a Rusiei.
O sărbătorim având un deosebit respect pentru țara noastră, un respect pentru istoria sa veche de secole, moştenirea strămoșilor noștri, realizările și victoriile lor. Gloria și puterea supremă a Rusiei strămoşeşti s-au dezvoltat și s-au consolidat în cele mai mari ere ale regatului moscovit, ale Imperiului Rus și ale Uniunii Sovietice”, a remarcat Putin. ‘Și toate aceste etape sunt un întreg de neschimbat în Rusia modernă. Drept urmare, consider că este necesar și corect, din punct de vedere istoric, să sărbătorim Ziua Naţională a Rusiei ca pe un simbol al continuităţii şi a drumului parcurs de o mie de ani a Patriei noastre”, a adăugat președintele rus.
Statalitatea rusă a trecut prin multe perioade dificile, chiar tragice, a remarcat Putin, ”dar poporul nostru a depășit întotdeauna toate dificultățile, obstacolele și adversitățile, a creat și a crescut măreția Patriei”, a subliniat el./vdraguta/ctuluc

Agenţia de presă TASS – 12 iunie