Partidele politice au început să-și creioneze strategiile politice pentru alegerile prezidențiale

„Radiojurnal” – Realizator: Cristian Bâcâin – Partidele politice au început să-și creioneze strategiile politice pentru alegerile prezidențiale. Miercuri, liderul PNL, Nicolae Ciucă, a reafirmat că liberalii vor avea un candidat propriu la acest scrutin, dar a adăugat că actuala coaliție de guvernare poate funcționa în continuare, chiar dacă partidele componente vor fi în competiție directă. În privința unui posibil tandem pe care să-l realizeze în calitate de viitor președinte al țării cu liderul PSD Marcel Ciolacu ca premier, președintele PNL a precizat că decisivă va fi asigurarea unei majorități solide în parlament.
Nicolae Ciucă: Vă pot spune cu toată responsabilitatea că Partidul Național Liberal va avea propriul candidat la alegerile prezidențiale. Dacă ne uităm la cifrele obținute de către fiecare partid, suma lor este considerabil mai mare decât votul obținut pe lista comună. Ca atare, electoratul fiecăruia dintre noi trage și se motivează, se mobilizează pentru tot ceea ce înseamnă valorile și identitatea fiecărui partid.
Realizator: Și liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că social-democrații vor avea propriul candidat la alegerile prezidențiale. El a adăugat că decizia va fi luată după consultări interne.
Marcel Ciolacu: Partidul Social Democrat va avea candidat. Săptămâna aceasta voi avea întâlniri cu toți liderii partidului și o să luăm o decizie./RADOR RADIO ROMÂNIA/abranescu/asalar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI (13 iunie)