Finanţări aprobate în şedinţa de guvern

Realizator: Guvernul a alocat circa 33 de milioane de lei către Ministerul Finanțelor pentru pregătirea noii infrastructuri necesare combaterii fraudei vamale și a evaziunii fiscale. Cu acești bani se vor finaliza proiecte vamale la frontieră și vor fi casate scanerele vechi. În ședința de ieri executivul a aprobat și o finanțe pentru reabilitarea mai multor unități de învățământ din țară.
Reporter: Andrei Șerban – Cu un miliard de dolari pe care Ministerul Educației ar putea să-l primească de la Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare vor fi sprijiniți copiii din mediile defavorizate să frecventeze școala, dar și cadrele didactice care predau în zonele sărace, așa cum a explicat premierul Marcel Ciolacu.
Marcel Ciolacu: Cu acești bani creștem accesul la învățământ de calitate pentru cel puțin 300.000 de elevi din ciclul primar și gimnazial. În plus, susținem 100.000 de elevi din învățământul profesional să continue studiile în formele de studiu postliceal și 50.000 de cadre didactice, mai ales cele care predau în zone vulnerabile, vor beneficia de diverse forme de sprijin.
Reporter: Ministerul Proiectelor Europene va primi bani în plus pentru plata unor proiecte din domenii cum sunt infrastructura, mediul și energia./RADOR RADIO ROMÂNIA/dstanesc

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI (14 iunie)