Reuniuni ale liderilor principalelor partide parlamentare

Realizator: Cristina Dumitrescu – Reuniuni ale liderilor principalelor partide parlamentare; la sfârșitul acestei săptămâni PSD și PNL analizează rezultatele alegerilor de duminica trecută. Social-democrații își reafirmă victoria pe baza căreia își mențin decizia de a avea un candidat propriu la alegerile prezidențiale din a doua jumătate a anului. Președintele PSD, Marcel Ciolacu, exclude o reprogramare a următoarelor scrutine și spune că rămân valabile datele stabilite înainte de a se aproba comasare alegerilor europarlamentare cu cele locale.
Marcel Ciolacu: Decizia a fost în acel moment luată în cadrul coaliției să fie comasate pe data de 9 iunie, alegerile pentru funcția de președinte pe 15 și 29 septembrie și alegerile generale pe 9 decembrie. Calendarul de alegeri este cel anunțat înainte de comasare și menținut, așa cum este corect, indiferent, ca să închidem și această discuție. Dacă avem un candidat unic al celor două partide sau dacă nu avem candidat unic Partidul Social Democrat va avea candidat la funcția de președinte al României la începutul lunii iulie. Partidul Social Democrat va avea un congres desemnare a candidatului.
Realizator: Și liderii PNL s-au reunit astăzi, iar pe lângă rezultatele alegerilor de săptămâna trecută, discuțiile se portă și în perspectiva următoarelor scrutine. În ultimele zile, liberalii au afirmat în mod repetat că vor avea candidat propriu la pe prezidențiale, cel mai probabil liderul Nicolae Ciucă, dar un congres pentru desemnare ar urma să aibă loc tot luna viitoare. Conform unor surse citate de Ştirile TVR, PNL și-ar dori amânarea scrutinului pentru alegerea viitorului președinte al țării spre sfârșitul anului, deoarece consideră că așa ar avea mai multe șanse. Primul candidat desemnat oficial ar putea fi cel din partea AUR. Alianța a anunțat pentru sfârșitul acestei săptămâni congresul în care își va stabili reprezentantul, după cum preciza liderul formațiunii, George Simion, care spune că se consideră destul de puternic pentru a intra în această competiție./RADOR RADIO ROMÂNIA/ilapadat

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 14 iunie)