RADOR serbează 34 de ani și anunță debutul oficial al unui proiect special de fact-checking

(14 iunie 2024)

Agenția de presă RADOR Radio România serbează, la 16 iunie, 34 de ani de activitate neîntreruptă. Cu o echipă profesionistă și cu fluxuri de știri complexe, care contribuie în primul rând în beneficiul canalelor Radio România, RADOR este o agenție de presă tânără, în plină dezvoltare.

Aniversarea RADOR oferă prilejul anunțării unui proiect vital pentru jurnalismul din România și, fără exagerare, din întreaga lume. RADOR intră în marea familie a fact-checker-ilor. Veți putea regăsi secțiunea România Check pe  rador.ro. În afara articolelor publicate, care vă vor da ocazia să verificați zvonuri și afirmații false insinuate mai ales pe rețele sociale, veți putea citi carta editorială, prin intermediul căreia se angajează pentru un jurnalism bazat pe probe si verificări serioase, astfel încât să contribuie la efortul mondial pentru adevăr.

Secțiunea Romania Check poate fi consultată în limba română și franceză, iar articolele RADOR sunt agregate pe portalul Factoscope, care reunește publicații de fact-checking din întreaga lume francofonă și materiale originale realizate de masteranzi ai Școlii Publice de Jurnalism din Tours, Franța (EJPT).

Serviciul Comunicare și Relații Publice