Un român plecat din Italia în Anglia a transformat o rulotă într-o pizzerie de cinci stele: „Am învățat meserie la Napoli”

Într-o poveste care pare desprinsă din filme, un român din Hunedoara a reușit să cucerească gusturile britanicilor cu pizza tradițională italiană, preparată într-o rulotă echipată cu un cuptor cu lemne. Adrian Drob, în vârstă de 35 de ani, și-a deschis propria pizzerie mobilă în Basildon, după ce a acumulat o experiență vastă la Napoli, în Italia.
Adrian s-a născut în orașul Vulcan din județul Hunedoara, iar la vârsta de 18 ani a plecat în Italia în căutarea unui trai mai bun. În Napoli, un oraș renumit pentru pizza sa autentică, Adrian a avut oportunitatea de a învăța secretele preparării acestui deliciu culinar în una dintre cele mai faimoase pizzerii din centrul orașului. „Pentru mine, pizza este doar cea făcută la cuptor cu lemne, orice altceva este oarecum o minciună! Nu judec pe nimeni care o face altfel, fiecare face cum vrea, dar eu am învățat meserie la Napoli, în Italia!”, a declarat Adrian Drob pentru Anunțul UK.
În 2014, Adrian s-a mutat în Anglia, stabilindu-se în Basildon, un oraș situat la aproximativ 20 de minute de granița estică a Londrei. După 10 ani de muncă în diverse locuri, a decis să își urmeze visul și să își deschidă propria afacere. Astfel, a transformat o rulotă într-o pizzerie mobilă, dotată cu un cuptor cu lemne. „Am învățat meserie de la cei mai buni, în inima orașului Napoli, iar azi, după 15 ani lucrați în acest domeniu, am deschis propria mea pizzerie într-o rulotă cu care mergem la festivaluri, nunți, botezuri, petreceri private și orice alt eveniment. Deși sunt doar câteva luni de când am pornit la drum, pot să spun că afacerea este un real succes, lumea ne apreciază cu adevărat și avem numai recenzii de 5 stele. Cine nu ar putea aprecia o pizza făcută la foc cu lemne, numai cu ingrediente proaspete și după o rețetă tradițională italiană?”, a adăugat Adrian.
Pizzeria mobilă a românului a devenit populară în comunitatea locală, datorită calității și autenticității pizzei sale. Folosind numai ingrediente proaspete și respectând cu strictețe rețeta tradițională italiană, Adrian a reușit să aducă gustul autentic al Italiei pe străzile din Anglia, câștigând astfel admirația și respectul clienților săi. (www.rotalianul.com – 14 iunie)/pmirela/rcostea

RADOR RADIO ROMÂNIA (17 iunie) –