Tricolorii români au învins echipa Ucrainei cu scorul de 3-0 la Campionatul European de Fotbal din Germania

Realizator: Ciprian Sasu – Naționala de fotbal a României a debutat cu o victorie la Campionatul European de Fotbal din Germania. Tricolorii români au învins echipa Ucrainei cu scorul de 3-0, în cea mai clară victorie a echipei reprezentative la un turneu final, fie că este Euro sau Cupă Mondială. România mai câștigase un singur meci în istoria participărilor la Euro, după ce a învins Anglia cu 3-2 în anul 2000. Mii de suporteri ai echipei naționale s-au adunat în București și în marile orașe pentru a sărbători victoria de luni, la fel ca în perioada generației de aur. La Constanța, oamenii au mers în Parcul Gării pentru a vedea meciul pe un ecran uriaș.
-: Nu mă așteptam în primul rând la rezultatul ăsta. Adică asta a fost o surpriză plăcută.
-: Ucraina, din punct de vedere al lotului, stătea mai bine decât România. Apreciez spiritul de luptă, suporterii care au fost pe stadion. Românii din diaspora au fost al 12-lea jucător.
-: O atmosferă extraordinară; sincer să vă zic, nu mă așteptam la rezultatul ăsta.
Realizator: Rezultatul de luni a fost salutat și de președintele Klaus Iohannis. Într-un mesaj pe o rețea de socializare, șeful statului a scris că victoria a fost emoționantă și le-a urat succes tricolorilor în meciurile următoare./RADOR RADIO ROMÂNIA/abranescu/asalar

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 18 iunie)