Continuă probele orale ale examenului de bacalaureat

Absolvenţii de liceu continuă să intre în sălile de examinare pentru probele orale ale examenului de bacalaureat.

Astăzi şi mâine sunt evaluate competenţele lingvistice de comunicare orală în limba maternă, probă susţinută doar de cei care aparţin minorităţilor naţionale, şi încep şi testările competenţelor digitale. Săptămâna viitoare va fi notată capacitatea absolvenţilor de a comunica într-o limbă de circulaţie internaţională, iar abia apoi vor începe emoţiile mari, pentru examenele scrise. Felicia Mocanu are mai multe detalii.

Reporter: Felicia Mocanu – Rezultatele obținute de fiecare candidat la probele de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, în limba maternă și într-o limbă de circulație internațională se exprimă prin stabilirea nivelului de competență corespunzător, în concordanță cu grilele naționale sau europene.

Așadar, nu se acordă note sau calificative de tip ‘admis’ sau ‘respins’. Probele scrise vor începe luni, 1 iulie, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Proba obligatorie a profilului este programată marți, 2 iulie, fiind urmată joi, pe 4 iulie, de proba la alegere a profilului și specializării. Proba scrisă la Limba și literatura maternă se va desfășura vineri, 5 iulie.

Afișarea primelor rezultate va avea loc în data de 8 iulie, până la ora 12:00, iar contestațiile se pot depune în intervalul orar 12:00-18:00, în aceeași zi. Rezultatele finale vor fi comunicate pe 12 iulie. Un candidat este declar promovat la examenul național de bacalaureat dacă îndeplinește cumulativ următoarele condiții: a susținut probele de evaluare a competențelor, de asemenea, a susținut toate probele scrise și a fost notat cu minimum 5, la fiecare dintre acestea obținând în final cel puțin media 6 la probele scrise./denisse

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 19 iunie