Coaliția de guvernare nu a luat nicio decizie finală privind data alegerilor prezidențiale

Coaliția de guvernare nu a luat nicio decizie astăzi finală privind data alegerilor prezidențiale. Potrivit unor surse politice, s-au stabilit totuși două variante: 15 sau 29 septembrie.

Reporter: Andrei Șerban – Coaliția de guvernare a amânat pentru marțea viitoare adoptarea unei decizii în legătură cu data alegerilor prezidențiale, au precizat surse politice. La întâlnirea de astăzi a coaliției de guvernare s-au stabilit două variante de lucru și anume datele de 15 septembrie sau 29 septembrie, când să fie organizat primul tur al acestor alegeri, au mai spus sursele politice. Dacă marțea care urmează se va stabili data alegerilor prezidențiale, atunci tot săptămâna viitoare Guvernul va adopta hotărârea privind această dată.

Reamintesc că la începutul acestui an, la propunerea liberalilor, PNL și PSD au stabilit ca alegerile prezidențiale să fie organizate în luna septembrie. După alegerile locale și cele europarlamentare, liberalii au venit cu propunerea ca aceste alegeri să se organizeze la termen. Motivele ar fi două: campania electorală ar avea loc în vacanță și scrutinul ar perturba începutul anului școlar. PSD amintește că există o înțelegere în coaliție, parafată în interiorul celor două partide și dorește să se mențină această decizie. Acum, sursele politice spun că se discută cele două date din luna septembrie, cu posibilitatea organizării celui de-al doilea tur de scrutin în luna octombrie./astanimir/denisse

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 20 iunie