Grecia se confruntă cu primele incendii de vegetaţie

Grecia se confruntă deja cu primele incendii de vegetaţie ale acestei veri. Pompierii sunt în alertă şi au recomandat populaţiei să facă la fel. Autorităţile au dovezi că unele din aceste incendii au fost provocate intenţionat. Corespondenta RRA la Atena Michaela Lambrinidou transmite.

Reporter: De la începutul săptămânii au izbucnit incendii în mai multe regiuni ale țării și autoritățile elene recomandă cetățenilor alertați prin sistemul 112 să nu ignore aceste mesaje. În contextul condițiilor meteo caniculare și vânturilor puternice, Secretariatul General al Protecției Civile avertizează că toate forțele de protecție civilă vor fi plasate la nivelul patru, adică risc crescut de incendiu pentru regiunile, Attica, regiunile centrale ale țării, Peloponez şi insulele Lesbos și Chios, iar pompierii vor fi în alertă şi membrii forțelor armate vor efectua patrule.

În apropiere de Atena, la Schisto şi la Aspropyrgos, în zonele industriale, nu mai departe de 18 km de Atena, pompierii se luptă de la primele ore ale zilei cu flăcările care sunt alimentate de vânturile puternice din regiune. În regiune, de asemenea, operează 30 de pompieri, șapte autospeciale și două elicoptere. Ieri dimineață, la numai 30 km de centrul Atenei, în localitatea Koropi-Vari, a izbucnit un incendiu care s-a extins rapid din cauza vânturilor puternice, al vegetație, locuinței și afaceri.

Ministrul Protecției Civile, Vassilis Kikilias, a informat că în posesia autorităților și a pompierilor se află un video care arată cum un individ dă foc vegetației cu sticle pline de lichid inflamabil./csimion

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 20 iunie