Instanţa Supremă a decis ca procesul lui Mario Iorgulescu să se rejudece în faza de apel

Mario Iorgulescu scapă de pedeapsa de 13 ani şi 8 luni de închisoare, după ce a omorât un om într-un accident rutier, în timp conducea băut şi drogat.

Este decizia de astăzi a Instanţei Supreme în cazul recursului în casaţie formulat de fiul şefului Ligii Profesioniste de Fotbal, care a fugit în Italia la scurt timp după ce a produs accidentul respectiv, în septembrie 2019, şi nu a fost niciodată audiat de procurori sau judecători.

Reporter: Diana Surdu – Instanţa Supremă a decis ca procesul să se rejudece în faza de apel. Potrivit sursei judiciare, doi dintre judecătorii din complet – Adriana Ispas şi Lia Savonea – au votat astazi pentru rejudecarea dosarului, în timp ce Dan Andrei Ene a opinat că recursul în casaţie ar trebui respins. Iniţial, Mario Iorgulescu primise la instanţa de fond, Tribunalul Bucureşti, în februarie anul trecut, o condamnare de 15 ani şi 8 luni, pedeapsă scăzută de Curtea de Apel Bucureşti la 13 ani şi 8 luni de închisoare, toamna trecută.

Mario Iorgulescu, fiul preşedintelui Ligii Profesioniste de Fotbal, Gino Iorgulescu, a fugit în Italia cu un avion privat, imediat după accident şi a fost internat într-o clinică privată. El nu a fost niciodată audiat de procurori sau judecatori în timpul urmăririi penale sau în timpul desfăşurării procesului în instanţe.

În timp ce avocatul familiei Iorgulescu susţinea că Mario suferă de leziuni cerebrale pe creier din copilărie, judecătoarea Manuela Orzaţă de la Tribunalul Bucureşti a menţionat că Mario Iorgulescu avea discernământ în momentul producerii accidentului, nu a suferit şi nu suferă nici în prezent de afecţiuni psihice care să-l împiedice să fie transferat din Italia pentru a participa la procesul intentat de autorităţile române. În cazul unor afecţiuni medicale, magistratul arăta că acestea pot fi tratate fără probleme în sistemul penitenciar din ţara noastră./denisse

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 20 iunie