Expoziţii Semne Cusute

O nouă expoziție temporară la Art Safari în perioada 20 iunie – 30 iunie, dedicată iei tradiționale, realizată în colaborare cu Asociația Semne Cusute.
„Cos pentru o cauză” este despre fashion și activism inspirat din tradiție, marcând 12 ani de „Semne Cusute”. Expoziția ne provoacă la un exercițiu de imaginație, căci fiecare cămașă prezintă două lumi în contrast: pe de o parte raiul naturii, iar pe de altă parte – drama și pustiul generat de lăcomie, de exploatarea nechibzuită a resurselor, de consumerism și fast-fashion.
Dincolo de second-hand, recycling sau up-cycling, cămășile tradiționale oferă o alternativă slow fashion, zero waste, o lecție de design colectiv relevantă și astăzi.
Broderia invită la reflecție. Ce mai rămâne pentru generațiile viitoare dacă nu acționăm acum? Hai și tu să descoperi adevăratul sens al broderiei!, este îndemnul lansat de Arh. Ioana Corduneanu, un designer cu experiență care a lansat Semne Cusute în 2012 pentru a prezenta cămășile tradiționale dintr-o perspectivă actuală.