Guvernul ungar intenţionează să crească şi mai mult rata de ocupare a forţei de muncă, care este deja la un nivel record (Péter Szijjártó)

Rata de ocupare a forţei de muncă în Ungaria este în prezent de 75%, în condiţiile în care din 2010 au fost create un milion de locuri de muncă, dar Guvernul ungar intenţionează să crească această rată record la 85% în următorii ani – a declarat joi, ministrul ungar al afacerilor externe şi al comerţului exterior, Péter Szijjártó, la Budapesta.
În cadrul unei conferinţe de presă susţinute împreună cu directorul general al Organizaţiei Internaţionale a Muncii, Gilbert F. Houngbo, șeful diplomației ungare a reamintit că Guvernul şi-a anunţat în urmă cu 14 ani planurile de creare a unei societăţi bazate pe muncă, care au ca principiu fundamental ca cei care vor să muncească să aibă posibilitatea de a face acest lucru.
Péter Szijjártó a subliniat că rata de ocupare a forţei de muncă în Ungaria este în prezent de 75%, fiind create un milion de locuri de muncă începând din 2010, însă obiectivul este de a ridica această rată record la 85% în următorii ani.
Pentru aceasta este nevoie de noi investiţii moderne, de activarea rezervelor de forţă de muncă şi de o mai mare cooperare între învăţământ şi economie” – a precizat oficialul ungar.
Ministrul ungar de externe a menţionat de asemenea că Ungaria este membră a Organizaţiei Internaţionale a Muncii de 102 ani şi că a fost recent realeasă în consiliul de administraţie al acesteia.

MTI – 21 iunie)/vblanka/ctuluc