Autocar cu 54 de pasageri, răsturant pe DN1 Brașov-Sibiu, în apropierea localității Porumbacu de Jos

Un autocar cu 54 de pasageri la bord s-a răsturnat în această dimineaţă, în judeţul Sibiu. Traficul este oprit la această oră pe ambele sensuri ale Drumului Naţional 1. Sunt în continuare şi restricţii pentru maşinile de tonaj, atât în contextul avertizărilor de caniculă, dar şi al sărbătorii de Rusalii. Ne-a oferit detalii Alexandru Andronache, de la Centrul Infotrafic al Poliţiei Române.
Alexandru Andronache: Pe DN1 Brașov-Sibiu, în apropierea localității Porumbacu de Jos, în județul Sibiu, în urmă cu puțin timp, pe sensul de mers către Brașov, un autocar în care se aflau 54 de pasageri s-a răsturnat în afara carosabilului. Potrivit primelor informații, în urma impactului, șoferul, un bărbat în vârstă de 33 de ani, a rămas încarcerat, în timp ce pasagerii au reușit să se auto-evacueze. Traficul rutier este oprit pe ambele sensuri de mers, pentru a permite intervenția echipajelor specializate. În plus, astăzi, în intervalul orar 10:00-20:00, în condițiile avertizărilor de caniculă emise de Administrația Națională de Meteorologie, va fi interzisă circulația autovehiculelor cu masa totală maximă admisă mai mare de 7,5 tone pe toate sectoarele de drumuri naționale, drumuri expres și autostrăzi din județele Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Dolj, Olt, Ialomița, Călărași, dar și în municipiul București.
De asemenea, în contextul minivacanței prilejuită de sărbătoarea Rusaliilor ortodoxe, astăzi sunt instituite restricții de tonaj pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone și pe autostradă A2 București-Constanța, pe DN7 și pe DN39, care face legătură între stațiunile de pe litoral. /RADOR RADIO ROMÂNIA/eradu