Numărul solicitărilor înregistrate de Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov a crescut, în ultima săptămână, pe fondul caniculei

Numărul solicitărilor înregistrate de Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov a crescut cu 14 procente, în ultima săptămână, pe fondul caniculei.

Medicii atrag atenţia asupra importanţei hidratării în această perioadă, iar în cazul angajatorilor, a respectării obligaţiilor legale pentru lucrătorii care muncesc la temperaturi ridicate.

Reporter: Adriana Turea – Managerul Serviciului de Ambulanță București-Ilfov, doctor Alis Grasu, spune că echipajele au fost suplimentate în perioada cu temperaturi ridicate.

Alis Grasu: În ultimele șapte zile au fost zile fierbinți și la serviciul de ambulanță, unde lucrează tot oameni. Am suplimentat personalul și am reușit să trecem cu bine de această perioadă. Chiar luni s-a văzut o ușoară scădere a numărului de solicitări, dar de astăzi au început din nou să crească, pentru că oamenii au revenit din vacanță.

Reporter: În perioadele caniculare și pe toată perioada verii este bine să ne hidratăm corespunzător, spune medicul Mihai Băican.

Mihai Băican: Trebuie ca administrarea lichidelor să fie regulată. Este bine să consumăm câte un pahar de 250 mililitri de apă la fiecare oră. De asemenea, este important ca lichidul să nu fie din frigider, să fie la temperatura camerei, sau chiar să consumăm lichide calde, cum ar fi ceaiurile, dar ceaiuri din plante sau fructe fără un efect în special stimulativ.

Reporter: Autoritățile din domeniul medical recomandă angajatorilor să asigure ventilația la locurile de muncă, alternarea perioadelor de lucru cu perioade de repaus, în locuri umbrite, cu curenți de aer. De asemenea, angajatorul trebuie să asigure necesarul de apă potabilă de patru litri de persoană pe schimb./denisse

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 25 iunie