„Speranţa moare ultima” – a declarat Lavrov referindu-se la încrederea între jucătorii globali

Occidentul și-a arătat incapacitatea completă de a negocia în domenii strategice cheie, în problema posibilității restabilirii încrederii, a declarat ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, la Minsk, la o întâlnire cu studenții și profesorii Academiei de Administraţie pe lângă președintele Republicii Belarus.

„Speranța moare ultima. De fapt, președinții Rusiei și Republicii Belarus, Vladimir Putin și Aleksandr Lukașenko, au vorbit despre asta în repetate rânduri şi în diferite situații, în timpul întâlnirilor cu reprezentanți ai diferitelor profesii, în primul rând pe tema politică internațională” – a spus Lavrov. „Dar concluzia principală pe care o facem şi nu o facem doar din senin, ci pe baza deceniilor care au trecut de la prăbușirea Uniunii Sovietice, este că în domeniile strategice cheie care asigură funcționarea statului, Occidentul este incapabil de negociere”.

Potrivit afirmaţiilor lui, Occidentul își poate abandona obligațiile în orice moment, există multe exemple în acest sens. „Și nu doar să renunţe la obligații, ci să declare şi război – din punct de vedere economic și în alte sensuri” – a subliniat șeful Ministerului de Externe al Rusiei. „Nu pot numi ceea ce vedem acum în politica de sancțiuni a Occidentului, altfel decât terorism economic. Dacă nu doreşti să faci afaceri cu cineva, atunci nu face comerț, interzice ompaniile tale să facă comerţ cu o țară pe care dintr-o dată nu-ţi mai place sau nu o mai îndrăgeşti”. „Dar ei interzic nu companiilor lor, ci companiilor din toate celelalte țări să negocieze cu ale noastre, cu companiile voastre, cu acele companii care sprijină afacerile cu noi și cu voi, cu multe alte țări sancționate” – a declarat Lavrov./ssirbu/denisse

https://tass.ru/politika/21195877

www.tass.ru – 25 iunie