Mai bine de jumătate dintre români spun că au început să pună bani deoparte sau să investească, potrivit unui sondaj

Realizator: Mihaela Enache – Mai bine de jumătate dintre români spun că au început să pună bani deoparte sau să investească, având în vedere contextul economic dificil. Dintre cei care declară că nu fac acest lucru, trei sferturi invocă drept motiv principal faptul că nu dispun de suficiente resurse financiare, în timp ce aproape 20% consideră că nu este încă momentul pentru acest pas. Sunt rezultatele unui sondaj de opinie pe tema economisirii, realizat de Reveal Marketing Research.

Marius Luican, directorul general al companiei: De regulă, atunci când vorbim despre economisire, vorbim despre un 30% din populația României care sunt mai degrabă supraviețuitori și pentru care subiectul economisirii e undeva foarte departe. Din bugetul românilor, primele 30% sunt credite, costuri fixe pe care românii le cheltuie prima dată, 30% sunt costurile de utilități, mâncare și așa mai departe, lucrurile care țin de viața de zi cu zi, rămânând undeva în jurul la 20-30% toate cheltuielile care țin de vacanțe, plăceri de toate felurile, petrecerea timpului liber. Românii au ca obicei să acopere întâi datoriile, cum se spune, să facă cheltuielile și după aia să economisească în măsura în care mai rămân bani.

Realizator: Potrivit reporterului RRA Iulian Olescu, 80% dintre femeile chestionate au declarat că nu au suficienţi bani pentru a investi, la fel şi 80% dintre persoanele cu vârste peste 55 de ani participante la sondajul realizat în cursul lunii trecute./RADOR RADIO ROMÂNIA//geftene/csimion

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 26 iunie