TRUD: Polițiștii de frontieră bulgari și români au găsit 21 de migranți ascunși în compartimentul de marfă

Polițiștii de frontieră de la Punctul de Control şi Trecere a Frontierei Calafat-Vidin au găsit, în urma unei verificări, 21 de cetățeni sirieni și irakieni care se ascundeau în compartimentul de marfă al unui camion condus de un cetățean turc. Şoferului i s-a interzis intrarea pe teritoriul României pentru o perioada de 5 ani. Acest lucru a fost anunţat pe site-ul Poliției de Frontieră Române.
Cetăţeanul turc în vârstă de 39 de ani a ajuns la PCTF Calafat Vidin în data de 23.06.2024 la ora 14.30, la volanul unui camion cu semiremorcă, ambele fiind înmatriculate în România.
Potrivit documentelor prezentate, șoferul transporta profile metalice pe ruta Turcia-Franța, iar ștampila vamală a fost pusă în Turcia.
Polițiștii de frontieră bulgari au efectuat o analiză de risc și au constatat că șuruburile mecanismului de închidere a ușii prezentau semne de slăbire fără a afecta integritatea sigiliului.
Polițiștii de frontieră, împreună cu lucrătorii vamali, au deschis compartimentul de marfă și au găsit 21 de persoane ascunse în interior. Acestea nu aveau acte de identitate și au declarat verbal că sunt cetățeni sirieni și irakieni. Aceștia au spus că, cu ajutorul șoferului, s-au urcat în camion într-o parcare din capitala Bulgariei, Sofia.
Cetăţeanului turc i s-a interzis intrarea pe teritoriul României pentru o perioadă de 5 ani, iar cei 21 de cetăţeni străini şi şoferul au fost preluaţi de reprezentanţii Poliţiei de Frontieră din Bulgaria în vederea continuării cercetării şi dispunerii măsurilor legale.

TRUD (Bulgaria) – 25 iunie 2024 – Articol de Petia Guzeva

Traducerea: Mirela Petrescu/RADOR RADIO ROMÂNIA