De luni 1 iulie vor începe înscrierile pentru învăţământul dual

Realizator: Ciprian Sasu – De luni, 1 iulie, încep înscrierile pentru învăţământul dual la nivel naţional. În judeţul Constanţa sunt disponibile 283 de locuri pentru 18 calificări. Inginerul Cosmin Filip a vorbit despre avantajele acestui tip de învăţământ:
Cosmin Filip: Avantajele sunt teribile. Învăţământul dual este cu bursă, nu există cu taxă, adică un elev, care vine la un operator economic din consorţiu, ajunge la 1.000 de lei pe lună bursă. Elevii care vor să mearga mai departe cu parte educaţională pot alege după aceea o calificare de nivel patru, dual sau nu, deci să finalizeze cu Bacalaureat, şi apoi cei care într-adevăr doresc pot să vină la universitate, pe regimul de învăţământ de licenţă clasic sau dual.
Realizator: Premierul Marcel Ciolacu declara la începutul anului că va propune mediului privat un program naţional pentru extinderea accelerată a învăţământului dual, profesional şi tehnic, care să ne permită ca în următorii cinci ani să avem 50 de mii de locuri anual, ceea ce înseamnă de cinci ori mai mult decât în prezent./RADOR RADIO ROMÂNIA/lcoman/ilapadat

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (28 iunie)