Guvernul a prelungit cu încă trei luni plafonarea prețului în cazul polițelor RCA

Guvernul a prelungit cu încă trei luni plafonarea prețului în cazul polițelor RCA și a decis încheierea unui contract cu Poșta Română pentru ca aceasta să distribuie deciziile de recalculare a pensiilor.
Reporter: Andrei Șerban – Tarifele polițelor RCA vor rămâne plafonate până la sfârșitul lunii septembrie în condițiile care sunt și acum, adică la valoarea din februarie 2023. Si punctul de amendă îngheață la 165 lei până la 31 decembrie anul acesta, pentru a se evita creșterea lui. Guvernul a adus și o serie de clarificări privind modul în care sunt aplicate facilitățile fiscale în cazul salariului minim pe economie.
Mihai Constantin, purtătorul de cuvânt al Guvernului: Pentru acordarea facilității fiscale privind neimpozitarea și neincluderea în baza de calcul a contribuțiilor sociale obligatorie a sumei de 300 lei pe lună s-a decis că vor fi excluse de la calculul pragului de 4.000 lei contravaloarea tichetelor de masă sau a indemnizației de hrană acordate, potrivit legii, pentru perioada iulie-decembrie 2024.
Reporter: Guvernul a decis să încheie un nou contract cu Poșta Română pentru ca aceasta să distribuie deciziile de recalculare a pensiilor. Până acum, contractul prevedea distribuirea taloanelor de pensie și a banilor, dar acum Poşta va trimite și deciziile de recalculare a pensiilor, pentru ca pensionarii să primească noile pensii începând cu luna septembrie. /RADOR RADIO ROMÂNIA/amirea