Președintele USR Elena Lasconi a fost ales candidatul formațiunii la alegerile prezidențiale

„Radiojurnal” – Realizator: Mira Gomboș – Președintele USR Elena Lasconi a fost aleasă sâmbătă, la congresul extraordinar al partidului, drept candidatul formațiunii la alegerile prezidențiale. Ea spune că alternativa de dreaptă este singura soluție pentru România și a făcut apel la celelalte formațiuni să susțină proiectul USR.
Reporter: Amalia Bojescu – 94,31% a obținut Elena Lasconi în competiția internă din USR. Ea spune că este o onoare această desemnare și crede că alternativa de dreapta este singura soluție de prosperitate pentru România.
Elena Lasconi: Am ales acest drum dintr-un sentiment pozitiv, acela de iubire. Iubesc România cu toată ființa mea. Este o mare onoare! Niciodată în viața mea nu m-am gândit că o să ajung în acest punct. Nu vreau să mă gândesc la ceea ce urmează, pentru că concentrarea mea merge înspre a salva democrația din România. Și când spun asta m-am gândit la o singură cifră, 1.166. Ăsta este numărul de morți de la Revoluția din 1989.
Reporter: Elena Lasconi a făcut un apel la toate formațiunile politice de dreapta să vină să susțină proiectul USR pentru alegerile prezidențiale. În acest context, ea și-a arătat disponibilitatea unui dialog cu liderul PNL, Nicolae Ciucă. Elena Lasconi consideră că este momentul ca oamenii politici să lase deoparte orgoliile și să se gândească la binele României./RADOR RADIO ROMÂNIA/abranescu/ilapadat

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI (29 iunie)