Un adolescent de 17 ani a murit după ce a intrat în Dunăre să se răcorească

Nu faceţi baie în ape curgătoare – curenţii sunt extrem de puternici, iar riscul de înec este mare – atrag atenţia din nou autorităţile. Aseară, un adolescent de 17 ani a murit după ce a intrat în Dunăre să se răcorească – apa era foarte adâncă, iar tânărul nu ştia să înoate. Tranmsite corespondentul RRA Mihai Bădescu.
Reporter: Adolescentul din comuna Husnicioara venise cu tatăl și un prieten la pescuit, în localitatea Șimian.
-: Venea salvarea unde se înecă băiatul ăla. Ajunseseră pompierii, intraseră pe apă în căutare. Era la vreo 10 metri de mal, cum spuse taică-su, că intră o dată: au, mă înec, mă înec. Aici e apa foarte puternică, la 15 metri aici, așa în față, e un prag din ăsta foarte adânc, de două ori cât înălțimea mea. Copiii intrase să facă băie, să se răcorească, doar taică-su avea două bețe aruncate și înțelesei că nici taică-su nu știe să înoate.
Reporter: La locul tragediei au venit o ambulanță și pompierii militari care au început căutări.
Horia Ene, medic: Un tânăr de 17 ani, care a venit și împreună cu alt tânăr au intrat în apă, se pare neștiind niciunul să înoate, în Dunăre și după 10-12 metri, unul dintre ei a intrat sub apă și n-a mai apărut.
Dan Răducan, plutonier adjutant șef: Atâta timp cât apa este curgătoare, nici dacă ești un foarte bun înotător, nu ai ce să cauți să faci baie în astfel de locuri. Este viteza foarte mare, este fluviu, este apă curgătoare.
Reporter: Adolescentul a fost găsit de echipajul de scafandri, dar, din păcate, medicii au declarat decesul acestuia./RA