Riscul înşelăciunilor cu pachete turistice false creşte în sezonul vacanţelor, atrag atenţia operatorii autorizaţi

Riscul înşelăciunilor cu pachete turistice false creşte în sezonul vacanţelor, atrag atenţia operatorii autorizaţi. Ei îi îndeamnă pe români să fie vigilenţi, să analizeze cu atenţie contractele şi abia apoi să semneze şi să plătească.
Reporter: Adrian Lungu – Agenții autorizați de turism și comisarii de la protecția consumatorilor îi avertizează pe cumpărătorii de pachete turistice să se ferească de agențiile neautorizate și de cele care vin cu oferte mult prea ieftine pentru a fi reale.
Corina Gliguță, expert în turism: Să nu se caute oferte care sunt extraordinar de atractive, la modul că un hotel care în cinci locuri îți apare pe net că are 100 lei și tu-l găsești într-un loc că are 10 lei, clar nu este o ofertă reală. Sunt diferite site-uri care n-au în spate neapărat o agenție de turism, integratori de ofertă. Mai găsești oferte, dar poate nu sunt updatate, nu sunt actualizate. Deci n-ai cum să ai o vacanță foarte bună pe ofertă super extraordinară, vai, ce pont am prins, că nu există așa ceva.
Reporter: Asigurarea este esențială.
Corina Gliguță, expert în turism: Recomandăm tuturor să-și cumpere pachetul de asigurare storno şi cu medicală inclusă, pentru că asigurarea storno, dacă ți se întâmplă ceva, te acoperă de riscul de a nu mai putea pleca în vacanță, dacă te îmbolnăvești sunt acoperite cheltuielile medicale.
Reporter: Operatorii autorizați de turism recomandă cumpărătorilor ca înainte de achiziționare unui pachet de vacanță să citească în detaliu toate prevederile din contract și abia apoi să plătească./RADOR RADIO ROMÂNIA/dstanesc