Continuă la Palatul Victoria consultările cu partidele politice privind calendarul alegerilor prezidențiale

La Palatul Victoria au început, astăzi, consultările cu partidele politice privind calendarul alegerilor prezidențiale, consultări anunțate de premierul Marcel Ciolacu săptămâna trecută.

Reporter: Bună ziua! Mai bine de o oră au durat discuțiile dintre premierul Marcel Ciolacu și delegația USR, condusă de Elena Lasconi, președintele formațiunii. La ieșire, aceasta a declarat că USR vrea în primul rând respectarea legii și a atras atenția totodată, asupra altor priorități de pe agenda cetățeanului Elena Lasconi.

Elena Lasconi: Noi am fost fermi, la fel ca în declarațiile de dinainte, alegeri la termen. Mi se pare absolut incredibil că de astăzi se scumpesc iarăși toate și crește și prețul la motorină și la benzină. Oamenii sunt îngrijorați de faptul că veniturile lor au fost grav afectate în ultimii doi ani. Sunt îngrijorați de scumpirii. România are nevoie de un președinte care să fie alături de români și de un premier care să ia decizii în interesul lor și nu de a sta la televizor și a sta în dezbateri de cât timp se întâmplă asta de două săptămâni, de trei săptămâni, toată lumea vorbește numai despre asta, despre o dată a alegerilor.

Reporter: A urmat delegația AUR, condusă de George Simion. Acesta spunea la ieșirea de la consultări că partidul său este pregătit pentru alegeri prezidențiale în data de 15 septembrie, așa cum, în repetate rânduri, șeful executivului a anunțat în spațiul public. Însă George Simion crede că premierul a fost păcălit din nou și pare captiv unor grupuri de interese.

George Simion: Au trecut o lege prin Parlament. Noi ne-am pregătit. A anunțat premierul acestei țări de 10 ori 15 septembrie, 15 septembrie și 29 septembrie. Am mai discutat despre procesul electoral, total viciat, de pe 9 iunie. Despre ce greșeală au făcut, deși fuseseră avertizați despre numărul mare de buletine de voturi anulate. Despre faptul că nu a fost respectat procesul democratic.

Reporter: Peste aproape o oră sunt așteptați aici, la Palatul Victoria, reprezentanții UDMR pentru că între 15:00 și 17:00 premierul să discute cu cei de la SOS, cu reprezentanții minorităților naționale, dar și cu cei de la Partidul Umanist Social Liberal./ctuluc

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 1 iulie