Senatoarea Diana Şoşoacă propune ca primul tur al alegerilor prezidenţiale aibă loc pe 10 noiembrie

Senatoarea Diana Şoşoacă propune, după ce a ieşit de la consultările cu premierul Marcel Ciolacu pe tema alegerilor prezidenţiale, ca primul tur al scrutinului să aibă loc pe 10 noiembrie. Ea susţine că a recomandat pentru alegerile parlamentare data de 8 decembrie.

Diana Şoşoacă: Am solicitat, pentru a se respecta Constituția României și articolul 83 din Constituție, să se facă 10-24 noiembrie alegerile prezidențiale și 8 decembrie parlamentare sau efectiv 10 – parlamentarele, 24 – primul tur, 8 – al doilea tur. Şi le-am spus în felul următor, văd că le-a plăcut, nu știau datele acestea că sunt duminici, fiindcă, exact la fel ca în urmă cu cinci ani de zile, 10 și 24, iar 8 le-am spus, zic, cred că nu știți ce este: 8 este Ziua Constituției României și Sfânta Zămislire.

Realizator: Consultările de la Palatul Victoria continuă, la această oră, cu reprezentaţii Grupului Minorităţilor Naţionale şi cu cei ai Partidului Umanist Social Liberal, ne-a informat redactorul RRA Andrei Şerban./schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 1 iulie