Comunicarea publică și inteligența artificială – impact și consecințe

Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării (FJSC) organizează în zilele de 4 și 5 iulie, la sediul Rectoratului Universității București, conferința internațională ”Comunicarea publică și inteligența artificială – impact și consecințe”.

Dintre temele discutate: ”Media, educație și inteligență artificială”, ”Impactul inteligenței artificiale asupra practicilor profesionale în învățământul universitar dedicat comunicării și media”, ”Alegeri politice în era transformărilor digitale”, ”Comunicare și cultură digitală”, ”Practici jurnalistice și inteligență artificială” și ”Words of journalisme, Perspective 2023 asupra peisajului media românesc”.

Foto: Carmen Ionescu

„Words of journalisme” este un proiect internațional care reunește peste 300 de cercetători din peste 80 de țări, care au realizat chestionare reprezentative de jurnaliști, concentrându-se, printre alte subiecte, pe siguranța jurnaliștilor, deteriorarea libertății editoriale, influențele asupra producției de știri, impactul tehnologiei și precarizarea sporită a muncii jurnalistice. La conferința FJSC echipa din România a făcut publice primele rezultate ale acestui studiu.

Foto: Carmen Ionescu

Reuniunea, care a adus împreună profesori, cercetători și jurnaliști, este organizată de Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea București și Institutul de Comunicare și Laboratorul Educație, Culturi, Politici al Universității Lumière Lyon 2, Franța. (Carmen Ionescu)/cionescu/schelaru

RADOR RADIO ROMÂNIA – 5 iulie