Lucrările de reparaţie a Podului Prieteniei Ruse-Giurgiu vor începe în câteva zile

Săptămâna viitoare, pe 10 iulie, vor începe lucrări majore de reparaţie a Podului Prieteniei Ruse-Giurgiu, informează Agenţia pentru Infrastructură Rutieră din Bulgaria.

Lucrările de construcţie se vor desfăşura zilnic, timp de 10 – 12 ore în timpul zilei, în funcţie de specificul activităţilor care se efectuează, nefiind introdusă măsura de oprire în întregime a circulaţiei. Procesul de lucru va fi organizat şi desfăşurat, astfel încât vehiculele să treacă, în etape, în ambele sensuri, pe banda pe care nu se lucrează.

Se prevede ca lucrările de reparaţie să se desfăşoare în şase etape. Primele două includ reparaţia pasajului superior al podului de pe teritoriul bulgar. Pentru derularea activităţilor, va fi închis un tronson cu o lungime de circa 400 de metri. Într-o primă fază, circulaţia va fi restricţionată pe banda de intrare în Bulgaria, iar ulterior, pe cea de ieşire în direcţia spre România.

Timpul estimat pentru finalizarea lucrărilor de reparaţie pe acest tronson este de aproximativ patru luni şi jumătate pentru fiecare dintre benzi. Pentru o mai bună organizare a circulaţiei, reglementarea traficului se va realiza cu ajutorul unui semafor cu sistem de operare adaptiv, care va putea fi mutat şi amplasat în partea podului aflată în reparaţii. Traseul pe teritoriul bulgar al Podului Prieteniei are o lungime totală de peste un kilometru. De la inaugurarea sa, în urmă cu 70 de ani – în 1954, nu au fost efectuate reparaţii majore./ddaniela/csimion

www.novini.bg – 5 iulie