Premierul britanic a recunoscut victoria laburiştilor la alegerile generale

Premierul britanic, Rishi Sunak, a recunoscut vineri victoria laburiştilor la alegerile generale şi şi-a asumat responsabilitatea pentru eşecul conservatorilor.

Conform estimărilor, Partidul Laburist ar urma să câştige 410 locuri în Legislativ, în timp ce conservatorii au obţinut numai 144. „În această noapte grea, aș dori să-mi exprim recunoștința faţă de oamenii din circumscripția Richmond și Northallerton pentru sprijinul dumneavoastră continuu”, a spus Sunak.

„Partidul Laburist a câștigat aceste alegeri generale și l-am sunat pe Sir Keir Starmer pentru a-l felicita pentru victoria sa. Astăzi, puterea se va schimba într-o manieră pașnică și ordonată, cu bunăvoință din toate părțile. Este un lucru care ar trebui să ne dea tuturor încredere în stabilitatea și viitorul țării noastre. Poporul britanic a dat un verdict serios în această seară, sunt multe de învățat… și îmi asum responsabilitatea pentru eşec. Pentru numeroșii candidați conservatori buni și muncitori care au pierdut în seara asta, în ciuda eforturilor lor neobosite, a rezultatelor lor locale și a dăruirii lor față de comunitățile lor – Îmi pare rău”./mbrotacel/gpodea

www.bbc.com – 5 iulie