Circulaţia pe DN7 Valea Oltului s-a închis

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (8 iulie) – „Radiojurnal” – Realizator: Ciprian Sasu – Circulaţia pe DN7 Valea Oltului s-a închis începând de astăzi, pe timpul zilei, pentru lucrări de defrişare în vederea construirii Autostrăzii Sibiu-Piteşti. Restricţiile se aplică pe o porţiune de 8 km între Boiţa şi Lazaret, între orele 06:00 şi 20:00. Vor putea circula totuşi, în anumite intervale orare şi însoţiţi de reprezentanţi ai antreprenorului, locuitorii din zonă, personalul de la Spitalul de Psihiatrie din regiune, precum şi maşinile Poliţiei, Pompierilor şi Serviciului de Ambulanţă. Potrivit CNAIR, măsura va fi valabilă timp de o lună, iar traficul va fi redirecţionat pe mai multe rute ocolitoare.
Reporter: Roman Mușat – Variantele pentru mașinile de mare tonaj sunt: pentru relația București-Veștem, traseul București-Ploiești, DN1 A Brașov-DN1-Veștem; pentru relația Pitești-Brașov, traseul Pitești DN73 A3 Râșnov-Brașov; pentru relația București A1-Simeria, traseul București A1-Pitești DN7 Râmnicu Vâlcea, DN67-Târgu Jiu, DN66 Simeria. Pentru traversarea munților, în cazul mașinilor obișnuite care se îndreaptă sau vin dinspre Transilvania și Banat, pot fi folosite și variantele Transfăgărășan-Transalpina, pe Valea Jiului, pe Valea Prahovei sau traseul Craiova-Turnu Severin-Caransebeș-Timișoara. Totodată, în intervalele orare 07:30-08:00 și 16:30-17:00, constructorul va permite, sub supravegherea angajaților săi, tranzitarea celor 8 km de șosea de către locuitorii din zonă, lucru valabil și pentru mașinile poliției, pompierilor și ambulanței.
Realizator: Și Podul Prieteniei Giurgiu-Ruse intră de miercuri, 10 iulie, în reparații, tronsonul de pe partea bulgară. Lucrările se vor executa însă fără oprirea totală a circulației, care se va realiza cu semafoare adaptative, informează Agenția de Infrastructură Rutieră din Bulgaria./RADOR RADIO ROMÂNIA/lcoman/asalar