Mai mulţi democraţi americani din Camera Reprezentanţilor consideră că Joe Biden ar trebui să îşi sisteze campania pentru un nou mandat

RADOR RADIO ROMÂNIA (8 iulie) – Presa americană a informat că mai mulţi democraţi din Camera Reprezentanţilor au spus colegilor în particular că preşedintele Biden ar trebui să îşi oprească campania pentru obţinerea unui nou mandat. Ziarele americane au citat surse anonime care au susţinut că democraţi printre care Jerrold Nadler, reprezentantul New Yorkului, şi Adam Smith, reprezentant al Washingtonului, au solicitat ca Biden să se retragă. Anterior, un congresman proeminent, Adam Schiff, a declarat pentru o televiziune americană că vicepreşedinta Kamala Harris ar putea câştiga în faţa lui Donald Trump în alegerile care urmează. Adam Schiff: Cred că vicepreşedinta ar fi un preşedinte fenomenal. Are experienţa, judecata abilitatea de conducere pentru a fi un preşedinte extraordinar.
Reporter: Ar putea câştiga detaşat?
Adam Schiff: Cred că ar putea câştiga detaşat, dar înainte de a ajunge la decizia la cine ar putea fi, preşedintele trebuie să decidă dacă el este acela. Nu cred că este bine ca partidul să ajungă la o discuţie despre „Bun, dacă nu el, atunci cine”, ci mai bine asupra unei decizii fundamentale.

(BBC SERVICIUL MONDIAL – 8 iulie)/aionita/asalar