„Puneti-vă centurile de siguranţă” (Péter Szijjártó)

RADOR RADIO ROMÂNIA (8 iulie) – În pofida atacurilor politicienilor europeni pro-război, Guvernul ungar va continua misiunea de pace, a declarat ministrul ungar de externe Péter Szijjártó, într-un videoclip postat pe pagina sa de Facebook.
Prima săptămână a președinției ungare a UE s-a încheiat duminică, timp în care a devenit clar pentru toată lumea că aceasta va fi o misiune de pace în următoarele șase luni, a spus ministrul de externe.
Europa este plină de politicieni pro-război care „au ieşit la suprafaţă” în această săptămână, au vorbit și au criticat Guvernul ungar și premierul ungar pentru că lucrează pentru pace și poartă negocieri privind posibilitatea păcii, a explicat Péter Szijjártó. „Aceste atacuri nu ne descurajează, misiunea de pace continuă și chiar devine mai puternică, așa că fac un apel la politicienii europeni pro-război să-și pună centurile de siguranță și să fie foarte atenți și săptămâna viitoare, a afirmat Péter Szijjártó.(https://infostart.hu/kulfold/2024/07/07/szijjarto-peter-csatoljak-be-oveiket)/RADOR RADIO ROMÂNIA/rganciu/ilapadat