Există o aşteptare serioasă în Orientul Mijlociu și Africa de Nord cu privire la președinția ungară a UE (Péter Szijjártó)

Există o aşteptare serioasă în Orientul Mijlociu și Africa de Nord cu privire la președinția ungară a UE, a scris luni ministrul afacerilor externe și comerțului, Péter Szijjártó, pe pagina sa de Facebook. „Am fost convins de acest lucru astăzi, când am vorbit la telefon cu omologul meu iordanian, Ayman Safadi, și cu omologul meu egiptean, Badr Abdelatty, care m-au felicitat pentru preluarea președinției UE și mi-au urat mult succes”, a mai scris în postarea sa şeful diplomaţiei ungare, care a adăugat: Apreciem foarte mult Egiptul și Iordania pentru modul în care contribuie la stabilitatea regiunilor lor și țin sub control migrația ilegală, ceea ce contribuie la securitatea Europei. Dat fiind faptul că ambele țări poartă o povară serioasă în lupta împotriva migrației ilegale, ele merită sprijinul Uniunii Europene și vom reprezenta din nou această poziție săptămâna viitoare, când se va reuni Consiliul de Asociere UE-Iordania. În același timp vom pleda pentru ca Egiptul să primească cât mai curând posibil următoarea sumă de ajutor pentru dezvoltare de la Uniunea Europeană.
Sute de studenți din ambele țări studiază în Ungaria, iar cooperarea noastră economică este în continuă dezvoltare. În timpul președinției sale a UE, Ungaria va consolida cooperarea cu țările din Orientul Mijlociu și Africa de Nord. În acest sens, putem conta pe sprijinul prietenilor noștri iordanieni și egipteni, a conchis ministrul ungar de externe. (MTI – 9 iulie)/rganciu/denisse