Aliaţii urmează să decidă, la Summitul NATO de la Washington, începerea producţiei de arme la scară largă

Aliaţii urmează să decidă, astăzi, la Summitul NATO de la Washington, asupra unui angajament care să permită marilor companii de armament americane şi europene să înceapă producţia de arme la scară largă.

De altfel, Secretarul General al Alianţei, Jens Stoltenberg, a anunţat că NATO a lansat deja o comandă de rachete antiaeriene Stinger în valoare de aproape 700 de milioane de dolari. Trimisul RRA la Washington, Oana Bâlă ştie ce va susţine România la summitul NATO:

Reporter: Președintele Klaus Iohannis va sublinia în sesiunile de lucru importanța crucială a legăturii transatlantice şi a apărării colective în baza Articolului 5. În acest sens va susţine deciziile aliate privind consolidarea posturii NATO de descurajare și apărare și va solicita acordarea unei atenții sporite flancului estic și Mării Negre, regiune de importanță strategică pentru securitatea euroatlantică.

În cadrul reuniunii, România va susține și pachetul de sprijin substanțial pentru Ucraina și va arăta că integrarea euroatlantică a acestei țări este ireversibilă. Șeful statului va mai pleda pentru continuarea sprijinului în favoarea partenerilor vulnerabili ai NATO, în special pentru Republica Moldova, și creșterea capacității acestora de a răspunde amenințărilor hibride în creștere./lalexandrescu/gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 10 iulie