Intră în vigoare restricţiile de circulaţie pe Podul Prieteniei Giurgiu

Restricţiile de circulaţie pe Podul Prieteniei Giurgiu – Ruse urmează să intre în vigoare în jurul acestei ore. Astăzi încep lucrările de reparaţie pe partea bulgară la această construcţie, care a fost inaugurată în 1954.

Autorităţile din ţara vecină spun că lucrările sunt necesare, în condiţiile în care unele elemente ale podului sunt deteriorate şi pun în pericol siguranţa călătorilor. Reparaţiile sunt planificate să dureze doi ani. Vor avea loc în şase etape, fără oprirea totală a circulaţiei, iar vehiculele vor putea trece eşalonat în ambele sensuri, pe banda la care nu se lucrează.

Reporter: Autoritățile bulgare au pregătit deja semafoarele și balize pentru a le instala. De altfel, șoferii vor circula în zona în care se vor desfășura lucrările de reparații pe un sens alternativ, pe o singură bandă, prin semaforizare.

Autoritățile bulgare au considerat că nu mai pot aștepta. Ele spun că au efectuat un studiu care a relevat că structura de rezistență a podului este serios afectată. Practic, acele plăci și din beton armat din care este construit Podul Prieteniei nu au fost înlocuite niciodată, sunt deteriorate și pun în pericol circulația.

Realizator: Cetăţenilor români li se recomandă să folosească şi celelalte puncte de trecere a frontierei cu Bulgaria./gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 10 iulie