Codul roșu de caniculă vine cu o serie de recomandări pentru populație din partea specialiștilor

„Radiojurnal” – Realizator: Cristian Bâcâin – Codul roșu vine cu o serie de recomandări din partea specialiștilor. Trebuie să ne hidratăm, să mâncăm fructe și legume și să ne protejăm de soare, iar când ne simțim rău să ne adresăm de urgență unui medic. Bolnavii cronici și vârstnicii sunt sfătuiți să nu se deplaseze pe căldură și să nu consume alcool sau cafea în exces.
Iulia Băilă, doctor, președintele Patronatului Medicilor de Familie din județul Mureș: Orice fel de patologie cronică, dar în special cea cardiovasculară, pulmonară, poate să se decompenseze din cauza acestor temperaturi înalte, deci îi sfătuiesc pe toți pacienții cu afecțiuni cronice să fie precauți. La fel, nu este bine să iasă la căldură nici pacienții vârstnici și, bineînțeles, populația pediatrică, în special 0-1 an, care suportă puțin mai greu căldura.
Realizator: Iar cei care vor neapărat să iasă din casă trebuie să știe că trebuie să își acopere capul cu o pălărie, să poarte haine lejere din fibre naturale și să aibă în permanență apă la ei. De asemenea, este bine de știut că autoritățile au instalat corturi anticaniculă în localitățile vizate de avertizări. Acestea sunt dotate, printre altele, cu aer condiționat și apă rece./RADOR RADIO ROMÂNIA/abranescu/asalar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (13 iulie)