Donald Trump a ajuns în Milwaukee, pentru a lua parte la Convenţia Naţională a Partidului Republican

Donald Trump a ajuns în Milwaukee, pentru a lua parte la Convenţia Naţională a Partidului Republican, unde se preconizează că va fi confirmat drept candidat nominalizat de partid pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie.

În declaraţii acordate ziarului Washington Examiner, domnul Trump a precizat că şi-a rescris de la zero discursul său în cadrul convenţiei, în urma atacului de sâmbătă din Pennsylvania.

Trump a subliniat că intenţionează să facă apel la unitate naţională, în loc de a ataca politicile lui Joe Biden. Coordonatorul Serviciului Secret pentru această convenţie a declarat că măsurile de securitate sunt stricte, pentru siguranţa evenimentului: „Acesta este un eveniment special de securitate naţională – acesta este cel mai înalt nivel al securităţii pe care îl poate stabili guvernul federal – aşadar, avem încredere în planurile de securitate care au fost pregătite pentru acest eveniment. A fost un proces de 18 luni şi am dezvoltat planuri operaţionale de securitate pentru fiecare aspect al securităţii ce vizează acest eveniment. Nu facem nicio modificare la planurile operaţionale de securitate pentru acest eveniment”./mbrotacel/gpodea

BBC SERVICIUL MONDIAL – 15 iulie