Infotrafic

Informaţiile din trafic acum. Se circulă bine la această oră pe majoritatea şoselelor – excepţie face însă autostrada A1, unde este aglomeraţie la intrarea în Capitală, fiind semnalată o coloană de maşini în mişcare, de aproape 4 kilometri.

Din cauza temperaturilor extrem de ridicate se menţin mai multe restricţiile de tonaj pe drumurile naţionale, expres şi pe autostrăzile din ţară. De la ce oră intră în vigoare, ne spune subcomisarul de poliţie Mirela Simioana de la Centrul Infotrafic.

Mirela Simioana: Astăzi, în intervalul orar 11:00-19:00, vor fi instituite restricții de tonaj pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 12 tone, pe toate sectoarele de drumuri naționale, drumurile expres și autostrăzi din mai multe județe ale țării, de fapt, în cea mai mare parte a țării unde este valabil acest cod.

Măsura restricțiilor de tonaj este impusă pentru prevenirea degradărilor provocate de circulația traficului greu, însă există și excepții de la aceste restricții: pentru transporturile de persoane, pentru vehiculele care participă la intervenții în caz de forță majoră, pentru transporturile de distribuire carburanți, dar și alte tipuri de transporturi, toate aceste informații regăsindu-se și pe site-ul Poliției Române, la secțiunea Infotrafic.

De asemenea, vă amintim că timp de aproximativ 2 ani se vor executa lucrări de reparație a podului Giurgiu-Ruse, pe tronsonul bulgar, lucrări care se vor desfășura zilnic, timp de 10-12 ore și din acest motiv, traficul rutier se va desfășura alternativ pe DN5, pe o singură bandă, prin semaforizare, indicatoare rutiere și personal de dirijare. În prezent, este semnalată o coloană de autovehicule la ieșirea din țară, pe o distanță de aproximativ 3 kilometri./geftene/gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 15 iulie