Preşedintele SUA, Joe Biden, a condamnat tentativa de asasinare a predecesorului său, Donald Trump

Preşedintele american Joe Biden a condamnat tentativa de asasinare a predecesorului său, Donald Trump, care a fost rănit la ureche de un glonţ, în timpul unui miting electoral în Pennsylvania.

Într-un discurs rostit din Biroul Oval, Joe Biden i-a îndemnat pe americani să devină uniţi ca naţiune şi a avertizat că polarizarea politică este în creştere înaintea alegerilor din noiembrie. Preşedintele a spus că politica nu trebuie să se tranasforme într-un câmp de luptă, cu atât mai puţin într-un teren al uciderilor.

Joe Biden: Acest tip de violenţă nu-şi are locul în America. Niciun fel de violenţă, fără excepţii. Nu putem permite ca violenţa să devină normalitate. Retorica politică s-a înfierbântat foarte mult în această ţară. Este momentul s-o calmăm. Toţi avem responsabilitatea să facem asta.

Realizator: Donald Trump a fost rănit de un tânăr de 20 de ani, care a deschis focul la întrunirea de campanie, unde a ucis o persoană şi a rănit grav alte două, înainte de a fi împuşcat mortal de poliţie. FBI a declarat că a descoperit în maşina tânărului şi dispozitive explozive şi că sunt în căutare motivele atacului. Mai mulţi aliaţi ai lui Trump l-au învinovăţit deja pentru atac pe preşedintele Biden şi campania sa electorală, susţinând că democratul a încercat să stârnească temerile legate de revenirea în funcţia a rivalului său republican./geftene/gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 15 iulie