Autorităţile îndeamnă populaţia să utilizeze energia electrică cu responsabilitate şi să evite consumul excesiv seara

Autorităţile îndeamnă populaţia să utilizeze energia electrică cu responsabilitate şi să evite consumul excesiv seara, între orele 18:00 – 22:00.

Se recomandă utilizarea aparatelor electrocasnice mari, cum sunt maşinile de spălat sau uscătoarele, în afara acestui interval. În ceea ce priveşte funcţionarea aparatelor de aer condiţionat, e bine ca acestea să fie setate la o temperatură constantă moderată, de aproximativ 24-26°C, pentru a evita suprasolicitarea reţelei electrice.

Comandamentul de vară pentru sectorul energetic, reunit la începutul acestei săptămâni, a impus monitorizarea permanentă a reţelelor de distribuţie a energiei pentru a detecta şi remedia rapid orice incident, cu echipele tehnice în alertă pentru a interveni prompt în caz de avarii.

Dispeceratului Energetic Naţional şi centralelor electrice li s-a solicitat să fie pregătite să funcţioneze la capacitate maximă pentru a face faţă cererii crescute şi există un contact constant cu operatorii de distribuţie pentru a asigura o gestionare eficientă a consumului de energie şi a preveni eventualele supraîncărcări, a informat Ministerul Energiei. /lalexandrescu/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 16 iulie