Rapper-ul Wiz Khalifa a fost arestat în România sub acuzația de posesie de droguri ilegale

Rapper-ul Wiz Khalifa a fost arestat în România în acest weekend sub acuzația de posesie de droguri ilegale. El și-a cerut ulterior scuze pe rețelele sociale.
„În cursul unui recital ținut în cursul unui festival de muzică desfășurat în stațiunea Costinești, județul Constanța, [Khalifa] s-a aflat în posesia a peste 18 grame de cannabis (drog de risc) și a consumat (pe scenă) o altă cantitate de cannabis sub forma unei țigarete artizanale”, se afirmă într-un comunicat, tradus din română, al parchetului românesc anti-crimă organizată DIICOT. „Clarificăm că, în cursul întregului demers penal, persoanele anchetate beneficiază de drepturile și garanțiile procedurale conferite de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.”
În România utilizarea cannabisului în scop recreativ e ilegală. Khalifa s-a aflat în această țară pentru Festivalul Beach Please!, unde a cântat sâmbătă seară. Un clip de pe internet îl arată pe rapper escortat de autorități în afara incintei. El a fost inculpat pentru posesie de droguri ilegale, însă ulterior a fost eliberat din arest.
„Spectacolul de aseară a fost nemaipomenit”, a scris Khalifa ulterior pe X, fostul Twitter. „N-am vrut să jignesc țara România prin faptul că mi-am aprins țigara pe scenă. Ei au fost foarte respectuoși și mi-au dat drumul. Voi reveni curând. Dar fără ditamai joint-ul data viitoare.”(www.uk.news.yahoo.com)/asuba/vdraguta

RADOR RADIO ROMÂNIA (16 iulie)