Sesiune de autografe Alexandru Tomescu și Sînziana Mircea la Festivalul Vară Magică

Pe 17 iulie, de la ora 19:30, la Ateneul Român are loc cel de-al treilea eveniment din cadrul Festivalului Internațional Vară Magică: un superb recital cameral susținut de carismaticul violonist Alexandru Tomescu împreună cu pianista Sînziana Mircea, o valoroasă interpretă cu care a avut mai multe colaborări în ultimii ani, pe scenele din țară și din străinătate. Evenimentul va continua în foaierul Ateneului Român cu o sesiune de autografe Alexandru Tomescu–Sînziana Mircea, organizată de Editura Casa Radio.

Una dintre colaborările celor doi artiști a fost și cea din 22 noiembrie 2017, de la Sala Radio, când au entuziasmat publicul bucureștean – după ce, în același an, au întreprins împreună turneul național Stradivarius. A fost un recital memorabil, cu un program reprezentativ pentru clasicismul, romantismul și modernismul muzical al primei jumătăți de secol XX, cuprinzând lucrări fundamentale pentru repertoriul de duo vioară-pian: Sonata nr. 5 op. 24 a Primăverii de Ludwig van Beethoven, Sonata nr. 2 op. 100 de Johannes Brahms și Sonata a III-a op. 25 în caracter popular românesc de George Enescu. Înregistrările realizate cu acea ocazie au intrat în Fonoteca de Aur Radio și au fost readuse în circuitul public și prin realizarea unui CD apărut în anul 2023 la Editura Casa Radio: Alexandru Tomescu – Sînziana Mircea. Beethoven, Brahms, Enescu.

La finalul recitalului cei doi interpreți vor coborî în foaierul Ateneului Român pentru a oferi publicului o sesiune de autografe pe acest album, care va fi disponibil spre vânzare la standul Editurii Casa Radio.

RADOR – 16 iulie