Congresmenul democrat Adam Schiff îi cere lui Joe Biden să renunţe la cursa pentru preşedinţia SUA

Un congresmen democrat de rang înalt, Adam Schiff, i-a cerut public preşedintelui Joe Biden să renunţe la campania pentru un nou mandat, adăugându-se unui număr tot mai mare de politicieni democraţi care au lansat apeluri similare.

Presiunile asupra domnului Biden s-au reluat, după o pauză în urma tentativei de asasinare a lui Donald Trump. Neliniştea unora dintre democraţii de rang înalt în privinţa capacităţii lui Joe Biden de a-l înfrânge pe Trump nu s-a atenuat, după o serie de gafe ale celui dintâi şi a performanţei slabe la dezbaterea prezidenţială.

Reprezentantul Adam Schiff a afirmat că Joe Biden a contribuit la bunăstarea ţării, însă a adăugat că naţiunea se află într-un moment de răscruce. El a subliniat că o a doua preşedinţie a lui Trump ar „submina însăşi temelia democraţiei noastre” şi şi-a exprimat îngrijorările semnificative cu privire la capacitatea preşedintelui de a-l învinge pe Donald Trump. Luni, Joe Biden a reiterat că nu va renunţa la candidatură./mbrotacel/lalexandrescu

BBC SERVICIUL MONDIAL – 17 iulie