Exporturile României ar putea ajunge la 100 de miliarde de euro

Exporturile României ar putea ajunge, anul acesta, la 100 de miliarde de euro, a transmis, astăzi, ministrul economiei, Radu Oprea.

El a propus asociaţiei IMM-urilor un program de tipul Start-up Nation, care să suţină companiile pentru a deveni exportatori.

Radu Oprea: Cred că avem o țintă pe care putem să o atingem împreună. Această țintă este de 100 de miliarde exporturile României anul acesta. Anul trecut am exportat de 93 de miliarde și cred că putem face lucrul acesta și îi propun domnului Jianu să dezvoltăm un program care să se numească Start-up Export și în care să educăm, să consiliem de la partea de debut, de la partea de Start-up Nation, pentru că astăzi oricare companie mică care debutează în afaceri cu ajutorul platformelor electronice, platformelor digitale poate deveni un exportator imediat.

Realizator: Declaraţia ministrului a fost făcută în cadrul evenimentului de lansare a unei noi ediţii a lucrării ,”Carta Alba a IMM- urilor din România”, o analiză a mediului de afaceri românesc./mnecula/dsirbu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 17 iulie